Archief

Rampscenario in zwembad Dol-fijn

Het personeel van zwembad Dol-fijn in Maassluis is vrijdagavond flink op de proef gesteld tijdens een grote ontruimingsoefening. De medewerkers waren op de hoogte van de oefening, maar de details werden geheim gehouden.



Het scenario was, dat een monteur in de kelder een leiding raakte waardoor er een explosie plaatsvond waarbij een aantal gewonden viel. Het was vervolgens de taak aan de tien medewerkers om het zwembad zo snel mogelijk te ontruimen. Ambulancepersoneel, ook betrokken bij de oefening, zorgde voor de gewonden.



De aanwezige duikvereniging, die ook deelnam aan de oefening, was bezig met een training. Een aantal duikers lag dan ook onder water en het was aan het zwembadpersoneel om de leden te redden.



Bij het scenario hoorden ook 25 jongeren die in het recreatiebad aanwezig waren, maar tijdens de ontruiming flink opstandig waren. Het was aan de beveiligingsmedewerkers, die ook opgeroepen waren voor de oefening, om ze uit het water te halen en in veiligheid te brengen.



Uit een eerste evaluatie blijkt dat het personeel, ondanks de chaotische scenario's, snel heeft gehandeld en volgens de protocollen bleef communiceren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen