Handbal: eerste zege Westlandia na thriller

Quintus is voor de derde keer op rij ongeslagen gebleven. De Heulse ploeg won in de Van der Voorthal met 30-23 van promovendus Fiqas/Aalsmeer. In de eerste helft bleef het tot 8-7 in het voordeel van Quintus een wedstrijd. Na een tussensprint van de thuisploeg was de ruststand 16-10. Na de pauze bleek de marge te groot voor de bezoekers om Quintus te verontrusten. De thuisploeg verzuimde om de marge groter te maken. Quintus won met 30-23. Jantine Zwinkels scoorde 8 keer, Daisy Hage was 7 keer succesvol en Lisanne Zwinkels schoot 6 keer raak.

Westlandia heeft de eerste zege binnen. In de uitwedstrijd tegen DSS uit Heemskerk werd met de kleinst mogelijke marge gewonnen. De Naaldwijkse dames hadden na de eeste helft een voorsprong van twee doelpunten: 13-15. De tweede helft was spannend en uiteindelijk won Westlandia met 31-30. De zege was mede te danken aan de sterk keependen Marsha Vollebregt en Kim van Vliet. Stefanie van Dalen-Vollebregt scoorde 10 keer en Jenny van der Hoeven was negen keer succesvol.

De reserves van Quintus hadden geen enkele moeite met Eurotech/BEVO. In Kwintsheul eindigde het eenzijdige duel in een 30-18 zege voor Quintus. Na een 9-6 tussenstand na 15 minuten bouwde de Heulse ploeg de voorsprong uit naar een 15-9 ruststand. In het tweede gedeelte was de stand na ruim 45 minuten 22-13. De marge werd in het restant van de wedstrijd uitgebouwd naar een 30-18 overwinning.

DIOS incasseerde de eerste nederlaag van het seizoen. In eigen hal bleek DIOS niet opgewassen te zijn tegen de reserves van Fiqas/Aalsmeer. De bezoekers wonnen met 26-22 in Den Hoorn. Bij rust had de Aalsmeerse ploeg een 15-14 voorsprong. Net als vorige week was Frank Snelders topscorer. Tegen Aalsmeer was hij zes keer trefzeker

De reserves van Quintus speelden voor de tweede opeenvolgende keer gelijk. In Houten bleek promovendus Alphadeur/Houten een moeilijke tegenstander. De Heulse ploeg keek na een matige eerste helft tegen een 13-9 achterstand aan. Na rust kwamen de bezoekers in sporthal De Slinger sterk terug. Beide ploegen sloten af met een 28-28 gelijkspel. Wesley Roeleveld was topscorer met negen doepunten.