Archief

Scouting Kwintsheul nodigt college uit

Scouting Kwintsheul heeft het college van B en W van Westland uitgenodigd eens met eigen ogen te komen kijken wat de scouting eigenlijk voor de jeugd betekent. De vereniging is boos dat de gemeente de subsidie heeft stopgezet met het argument dat scouting een standaard jeugdactiviteit is, waarvoor de gemeente niet verantwoordelijk is.

In een open brief schrijft het bestuur van Scouting Kwintsheul dat scouting veel meer is. "Scouting is een vereniging waarbij het belangrijkste doel bestaat uit het leren zelfstandig te worden door avontuurlijke uitdagingen", aldus het bestuur. Ook leren samenwerken en hulpvaardigheid wordt de jongeren

bijgebracht. "Men kan wel stellen dat scouting een maatschappelijk nut heeft op de ontwikkeling van kinderen."

In de brief wordt ook aandacht gevraagd voor de plannen van stadsgewest Haaglanden in de Zwethzone. De bedoeling is dat er in de Zweth een pont komt en bij de kruising van de Zweth met de Monster Watering een brug. Dat zou tot gevolg hebben dat de scouting niet meer met zeilend de Monster Watering kan bereiken. Bovendien zou er een gevaarlijke situatie ontstaan. Het college wordt steun gevraagd voor de door scouting aangedragen alternatieven: een ophaalbrug of een brug op een andere plaats.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen