Archief

'Is de Gaagweg nu echt veiliger geworden?'

De VVD-fractie in de provincie Zuid-Holland wil van de Geputeerde Staten weten of de aanpassingen aan de Gaagweg tussen Schipluiden en Maasland inderdaad hebben geleid tot minder ongelukken. De VVD heeft namelijk begrepen dat de weg op diverse punten nog steeds gevaarlijk is.

Begin dit jaar is de Gaagweg door de provincie vernieuwd, maar is het er volgens bewoners niet veiliger op geworden. De middenstreep die op de oude wel weg aanwezig was, ontbreekt op de nieuwe weg. Daarvoor in de plaats zijn aan weerszijden fietsstroken aangegeven, met als gevolg dat automobilisten vaak midden op de weg rijden.

De provincie besloot na de werkzaamheden om de zijkanten van het asfalt te accentueren en de berm te verstevigen. Ook werden er meer verkeersborden geplaatst, waarop de maximumsnelheid van 60 kilometer per uur en het gewenste verkeersgedrag worden benadrukt.

"Ik ben met name benieuwd waarom ervoor is gekozen om fietssuggestiestroken aan te leggen in plaats van een streep in het midden van de weg. Hopelijk is de provincie bereid dit terug te draaien als de gemeente Midden-Delfland daarom vraagt", aldus fractievoorzitter van de VVD, Floor Vermeulen.