Archief

Sympathie voor eigenwoning-club

De raadsfracties in Midden-Delfland hebben sympathie voor het verzoek van een groep mensen om op de locatie van het huidige gemeentehuis in Schipluiden eigen woningen te mogen bouwen. Wel stelden de fracties tijdens een commissievergadering, dat er meer tijd nodig is om het een en ander goed uit te zoeken.

Tevens bleek tijdens die vergadering, dat woningcorporatie Wonen Midden-Delfland bereid is met de initiatiefgroep samen te werken. De corporatie wil namelijk de andere helft van de vrijkomende grond benutten voor sociale huurwoningen.

De groep initiatiefnemers bestaat uit 14 huishoudens met de wens om in de kern van Schipluiden een nieuwbouwwoning in de middenklasse te betrekken. Het grootste deel van hen woont op dit moment in Midden-Delfland of heeft hier gewoond. "Een belangrijke reden en voor sommige een noodzaak, is dat we graag doorstromen naar een groter huis en hiervoor binnen ons dorp geen geschikte (nieuwbouw)woning kunnen vinden", aldus Arjan van Leeuwen, namens de initiatiefgroep.