Archief

Zorgen over termijn nieuwbouw Het Spectrum

De gemeenteraad van Maassluis maakt zich zorgen, dat de wens van het college van B en W voor nieuwbouw van basisschool Het Spectrum in de wijk Sluispolder-West niet haalbaar is vóór 2015. Daarom is wethouder Van der Wees terugverwezen naar het college om met een andere aanpak te komen.

De voorkeur van het college om nieuwbouw te realiseren in Sluispolder-West, in plaats van grondige renovatie van de huidige gebouw aan de Fenacoliuslaan, heeft onder meer te maken de plannen om de wijk op de schop te nemen.

Volgens het college geeft nieuwbouw van Het Spectrum, in de vorm van een brede school, een goede uitstraling aan de wijk Sluispolder-West en kan het als trekker dienen. Daarnaast heeft een nieuwbouwwijk ook een aanzuigende werking voor de school.

Meerdere fracties in de gemeenteraad bleken er dinsdagavond in een commissievergadering niet gerust op, dat het op schop nemen van de wijk vóór 2015 gerealiseerd kan worden, omdat deze plannen nog in een beginfase verkeren.



Volgens de raad voldoet het college feitelijk niet aan een vorig jaar met algemene stemmen aangenomen motie. In die motie roept de raad het college op om zo snel mogelijk met nieuwbouw voor de school Het Spectrum te beginnen. Mede hierom moet de wethouder nu met andere plannen komen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen