Archief

Hockeyclub Evergreen wil maatschappelijke rol spelen

Hockeyvereniging Evergreen in Maassluis wil de komende jaren een meer maatschappelijke rol gaan vervullen voor de gemeentes Maassluis, Maasland, Maasdijk en Rozenburg. Daarvoor zal er binnen twee jaar een nieuw clubgebouw worden ontwikkeld en komt er een derde veld dat openbaar wordt.

De focus blijft voor de club liggen op hockey, maar ook buurtverenigingen, ouderen en andere sporters kunnen de komende jaren rekenen op meer aandacht van de club. "Met het openbare veld kunnen ook andere sporters gebruik van ons complex maken en het nieuwe clubgebouw moet zo multifunctioneel mogelijk worden. Jongeren en ouderen moeten er terecht kunnen, net als buurtverenigingen en mensen die er willen fitnessen," legt voorzitter Ronald Osephius uit.

De vereniging heeft vijf verschillende pijlers waarop zij zich wil richten. Evergreen wil zich ontwikkelen op het gebied van sport, waarin hockey de meeste aandacht krijgt, maar waar ook andere sporten de ruimte krijgen. Daarnaast wil Evergreen op cultureel vlak, normen en waarden, onderwijs en samenwerking met het bedrijfsleven groeien.

Naast de uitbreiding van faciliteiten op het eigen complex, wil voorzitter Osephius dat zijn club meer de wijk in gaat. "Denk daarbij bijvoorbeeld aan het laten bewegen van mensen op Cruyff Courts. Door deze ontwikkelingen hopen we als club weer meer tussen de maatschappij in te kunnen staan."

De aangekondigde plannen liggen in het verlengde van de visie van het landelijk platform Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV). Dit platform richt zich op verenigingen die zich meer inzetten voor de maatschappij op het gebied van welzijn, gezondheid, veiligheid, duurzaamheid, milieu en de sociale context. Het platform begeleidt Evergreen de komende tien jaar voor de realisatie van de plannen.