Archief

Culturele Prijs voor twee Maassluizers

Aan het begin van het Weekend van het Cultuur Weekend is de Culturele Prijs van Maassluis uitgereikt aan Leo Vermaas en Gerry Hanneman-de Jong. Zij kregen de prijs, bestaande uit een beeldje en een oorkonde, uit handen van burgemeester Karssen.

Leo Vermaas heeft de onderscheiding gekregen voor zijn betrokkenheid bij het naar Maassluis halen van de enige nog overgebleven stoomzeesleepboot, de Furie. Mede door zijn toedoen werd de Furie in 1998 opgenomen in het Nationaal Register Varende Monumenten. Daarnaast zet hij zich in om via stages jongeren te interesseren voor de wereld van stoom en techniek.

Gerry Hanneman-de Jong zorgt al jaren voor de publiciteit van de Orgelcommissie van de Groote Kerk. Voor De Schakel levert zij al jaren historische bijdragen, voor de Stichting Promotie Maassluis schreef zij stadsfolders, stadsroutes en stelde zij de Maarten 't Hartroute samen. Nu is Gerry Hanneman-de Jong met name een bekende in de stad, omdat zij mensen rondleidt in het historisch deel van Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen