Zaterdagvoetbal: Lyra wint bizar duel

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis is in Ridderkerk met de schrik vrijgekomen. De tricolors namen voor rust een comfortabele 2-0 voorsprong, echter de thuisploeg schoor vlak voor rust de aansluitingstreffer binnen. Net na rust kwam RVVH langszij. In een boeiende tweede helft scoorde Excelsior Maassluis alsnog de winnende treffer.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande begroette de tweede seizoensoverwinning met een groot gejuich. In een doelpuntrijke wedstrijd werd Nootdorp met 3-2 verslagen. FC 's-Gravezande is de enige ploeg met de volle buit uit twee wedstrijden.

Tweede klasse C

De rentree van Naaldwijk eindige bij TAVV in een sof. De Naaldwijkers verloren met 2-0. Streekgenoten Lyra en sportclub Monster smaakten het zoet van de overwinning. Lyra speelde een bizarre wedstrijd tegen DSO. Beide ploegen misten voor de pauze een strafschop, na de pauze liet Lyra nog een penalty onbenut. Uiteindelijk won Lyra met 3-2.

Sportclub Monster won op eigen sportpark met 4-0 van Forum Sport. De bezoekers lieten de kans op de openingstreffer liggen. De Monsterse doelman keerde de inzet. Sportclub Monster en Valken'68 hebben de volle buit uit twee wedstrijden.

HVC'10 leed een nipt nederlaag bij Valken'68. De thuisploeg leidde bij rust met 2-0. Na de pauze bracht Jurgen Warbout de spanning terug, echter Valken'68 hield ondanks de Hoekse druk stand en won met 2-1.

Tweede klasse D

VDL begroette op eigen sportpark de eerste zege van het seizoen. NSVV nam in de eerste helft nog wel een voorsprong, waarna VDL de wedstrijd naar zich toetrok en met 3-1 wist te winnen.

Derde klasse C

KMD behaalde een fraaie zege op streekgenoot Westlandia en blijft daardoor samen met MVV'27 en CION ongeslagen aan de leiding. In een spannende wedstrijd bleef het lang onzeker of KMD de zege bij kon schrijven. Uiteindelijke bleek het lot in het voordeel van KMD te vallen: 3-2.

MVV'27 behaalde eveneens de eerste zege. In Den Haag won de Maaslandse ploeg met 4-1.Maasdijk en Honselersdijk schreven de eerste zege van het seizoen bij. Op eigen veld liet Maasdijk MSV'71 volstrekt kansloos. De Maasdijkse ploeg won met 4-0. Honselersdijk won nipt van Victoria'04 met 2-1.

Vierde klasse D

Quintus denderde met een 10-0 zege over PKC'85 heen. Patrick Krens was goed op dreef en scoorde vier keer. De competitieopening van Verburch eindigde in een sof. De Poeldijkers verloren met 4-1 van HBSS.