Handbal: heren Quintus gelijk tegen Lions

Eredivsie

Quintus heeft een zwaar bevochten gelijkspel gehaald tegen kampioenskandidaat OCI/Lions. De Heulse ploeg speelde net als vorige week verdedigend een goede wedstrijd. Dit deed de tegenstander ook waardoor scoren moeilijk was. De ruststand in de Van der Voorthal was 13-15 voor Lions. Quintus nam een 18-15 voorsprong, echter de bezoekers namen na een kwartier in de tweede helft weer de leiding (18-20) mede door tijdstraffen aan Heulse zijde. Quintus knokte zich terug en in de laatste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op. In de voorlaatste minuut scoorde Lex Dofferhof de 25-24. Lions kon enkele seconden voor tijd het eerste punt van het seizoen bijschrijven: 25-25.

Gezien de tegenstanders de eerste vijf wedstrijden kan Quintus tevreden zijn met drie punten uit de eerste twee op papier zware wedstrijden (Hurry Up en Lions).

DIOS heeft een knappe zege behaald op de reserves van Eurotech/BEVO. In Panningen won de ploeg uit Den Hoorn met 21-18. De ruststand was 12 in het voordeel van DIOS. Frank Snelder was topscorer met 7 doelpunten.

De reserves van Quintus zijn het seizoen begonnen met een gelijkspel. In de Van der Voorthal speelde de Heulse ploeg met 24-24 gelijk tegen DSS-Aristos. De ruststand was 12-13 in het voordeel van de Amsterdamse ploeg. Marc van Vliet werd topscorer bij de thuisclub.

Quintus behaalde haar tweede overwinning van het seizoen. In Venlo won de Heulse ploeg met 34-29 van Venlo Handbal. Quintus leidde halverwege met 15-13. Trainer Curescu was tevreden over de beleving van zijn ploeg, wat beter was dan vorige week tegen Hellas. Alleen de ploeg was te onrustig in balbezit waardoor de thuisploeg lang in het spoor van Quintus kon blijven.

Bij de Heulse ploeg scoorde Kelly Dulfer zeven keer. Jantine Zwinkels was goed voor zes doelpunten en Lisanne Zwinkels trof vijf keer doel.

De reserves van Quintus hebben de eerste derby van het seizoen tegen Westlandia gewonnen. In sporthal de Pijl beleefden de toeschouwers een spannende wedstrijd.Westlandia ha na de eerste het een voorsprong van 2 doelpunten: 15-13 Na de paue kantelde de wedstrijd in Heuls voordeel. Zes minuten voor tijd was de stand 23-24 voor de bezoekers. Uiteindelijk won Quintus met 26-24 van promovendus Westlandia.

Jenny van der Hoeven was aan Naaldwijkse zijde topscorer met zes doelpunten. Westlandiaan Stefanie van Dalen-Vollebregt viel na 15 minuten uit vanwege een scheurtje boven haar oog.