Archief

Kwintsheul moet nog 2,5 jaar wachten

De inwoners van Kwintsheul moeten nog minimaal 2,5 jaar wachten, voordat er weer een supermarkt in het dorp is. Dat bleek donderdagavond tijdens een presentatie van de plannen over de ontwikkeling van het centrum van Kwintsheul in een bomvolle Kastanjehof.

Begin dit jaar brandde de vestiging van AH Koornneef in het dorp tot de grond toe af. Voor de gemeente Westland was dat aanleiding om de centrumplannen voor de kern versneld ter hand te nemen. Maar wethouder Theo Duijvestijn moest de Heulenaars melden dat onlangs een streep is gezet door nieuwbouw in twee fases. Volgens projectleider Patrick van Kester van Koornneef is fasering om procedurele en financiële redenen niet haalbaar.

In de plannen wordt De Kastanjehof verplaatst naar de overkant van de Kerkstraat. Op de locatie van de afgebrande supermarkt en het dorpshuis moet dan een veel grotere winkel komen. Maar de bouw daarvan kan pas beginnen als De Kastanjehof is verhuisd. Boven de winkel zijn in twee lagen tien appartementen gedacht, bedoeld voor starters en senioren. Als gevolg van de nieuwbouw wordt het plein bij het Kwintrum een stuk groter.

De aankondiging dat pas medio 2015 een nieuwe supermarkt open zal gaan, zorgde voor veel beroering onder de aanwezige Heulenaars. Er was immers na uitspraken van burgemeester Van der Tak direct na de brand gehoopt op een noodwinkel. En daarna had men zich vastgehouden aan de mededeling dat er eerst snel een kleine winkel zou worden gebouwd, die later zou worden uitgebreid. Wethouder Duijvestijn zei te zullen proberen of een tussenoplossing mogelijk is. "Maar ik kan niet garanderen dat die er ook werkelijk komt."

Ook de verplaatsing van het dorpshuis valt niet goed bij een deel van de Heulenaars. Het bestuur van De Kastanjehof heeft echter laten weten de ontwikkeling van het centrum niet in de weg te willen zitten. Het nieuwe gebouw wordt net zo groot als het bestaande, maar multifunctioneler ingericht.

Als er definitieve overeenstemming is tussen alle betrokken partijen en het besluitvormingsproces geen vertraging oploopt, kan medio 2013 begonnen worden met de nieuwbouw van De Kastanjehof. Twee jaar later moet Kwintsheul dan een nieuw centrum hebben.

Categorieen:
Westland Algemeen