Archief

Kous duinfietspad nog lang niet af

Het laatste woord over het duinfietspad tussen Hoek van Holland en Kijkduin is nog lang niet gezegd. Werd de gemeente Westland al op de vingers getikt door de Raad van State, ook de provincie Zuid-Holland moet zich voor dat college verantwoorden over de vergunningverlening voor het pad. Dat blijkt uit de antwoorden van wethouder Meijer op schriftelijke vragen van het CDA.

In augustus oordeelde de Raad van State, dat Westland haar huiswerk met betrekking tot het het bestemmingsplan moet overdoen. De gemeente heeft zelf geen flora- en fauna-onderzoek gedaan naar het pad, maar baseerde zich op onderzoeken van de provincie Zuid-Holland. Die vergunningverlening wordt aangevochten door de Stichting Duinbehoud.

De gemeente kreeg in augustus 26 weken tijd om de aanleg opnieuw te onderbouwen. Maar omdat er nog geen uitspraak is gedaan in de zaak tegen de provincie, is de vergunning voor het fietspad nog niet onherroepelijk. Ook het voorziene wandelpad tussen het Molenslag en Ter Heijde vergt nog nieuwe procedures.