Archief

Bogaard maakt karwei gemeentehuis af

Wethouder Jan Bogaard van de gemeente Westland blijft zeker tot en met 2 oktober op zijn post om de besluitvorming ten aanzien van een nieuw gemeentehuis te helpen voltooien. Hij is aangenaam verrast door de brede steun die hij vanuit de gemeenteraad heeft ontvangen.

De positie van Bogaard kwam woensdagavond in de lucht te hangen, toen zijn partij Westland Verstandig uit de coalitie stapte. Fractievoorzitter Peter Duijsens bestempelde GemeenteBelang Westland en CDA Westland als "coalitieafspraakschenders".

Duijsens stelde, dat er, in afwijking van de beginafspraken, nagelaten is om serieus vergelijkend onderzoek te doen naar de (exploitatie)kosten van renovatie van bestaande gemeentekantoren als alternatief voor een nieuw gemeentehuis.

Volgens plan neemt de gemeenteraad op 2 oktober een beslissing over de locatie voor een nieuw gemeentehuis. Het kan zijn dat Bogaard ook daarna nog wethouder blijft, maar dat hangt van diverse factoren af. De vraag is of hij daarna zelf nog verder wil en of een meerderheid in de raad dat ook wenst.

Categorieen:
Westland Algemeen