Archief

Zijdijk blijvend open voor zwaar bestemmingsverkeer

Het is niet mogelijk om de Zijdijk in 's-Gravenzande volledig af te sluiten voor vrachtverkeer. Het moet namelijk voor het bestemmingsverkeer mogelijk blijven om gebruik te maken van de weg. Dit laat het Westlandse college van B en W weten op schriftelijke vragen van LPF-Westland.

De fractie vroeg hierom omdat tijdens de afsluiting van de Wouterseweg in 's-Gravenzande in verband met werkzaamheden veel verkeer gebruik maakt van de Zijdijk. Wel zijn er door de provincie Zuid-Holland extra borden geplaatst op de N220 ter hoogte van de Zijdijk. Deze geven aan dat de weg alleen gebruikt mag worden voor bestemmingsverkeer naar 's-Gravenzande. Anders moet het verkeer de omleidingsroute volgen.

Vorige week werd overigens bekend gemaakt dat de werkzaamheden aan de Wouterseweg langer duren dan gepland. Er liggen kabels die niet op de tekeningen staan en is kort geleden een camera geplaatst waar geen rekening mee is gehouden. Op grond van de jongste verwachting zal de Woutersweg op vrijdag 7 september om 18.00 uur weer opengaan.