Archief

'Onderzoek mengen van chemisch afval'

Het college van B en W in Maassluis moet bij de desbetreffende instanties aandringen op een diepgaand onderzoek naar het vermengen van chemisch afval met stookolie. In dit onderzoek moet naar boven komen, wat de gevolgen van dit mengen is op de gezondheid en het milieu. Dit is een pleidooi van de raadsfractie van de Verenigde Senioren Partij in schriftelijke vragen aan het college.



De fractie dringt hierop aan, nadat klokkenluiders melding hebben gemaakt van het mengen van giftig afval met stookolie welke bestemd is voor de scheepvaart. De fractie wil dan ook weten of dit legaal is in de Rotterdamse haven en of er controle is op de kwaliteit van de stookolie welke door de bunkerschepen bij zeeschepen wordt afgeleverd.



"Al is het alleen al vanwege de vele tientallen schepen welke dagelijks Maassluis voorbij varen waarbij wij, als bewoners van Maassluis, de uitlaatgassen over ons heen krijgen en deze ook inademen. Waarbij wij ons grote zorgen maken over de gezondheid van een ieder hier in de Rijnmond", zo staat in de schriftelijke vragen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen