Archief

Welles-nietes rond nieuw ontwerp gemeentekantoor

Architectenbureau HET is er volslagen van overtuigd dat het jongste ontwerp van een gemeentekantoor op de Rabo-locatie aan de Verdilaan in Naaldwijk in de uitwerking binnen de eisen van het bestemmingsplan zal vallen. Met deze overtuiging blijkt het bureau in elk geval het vertrouwen te genieten van de raadsfractie van GemeenteBelang Westland (GBW).

Op gezag van onderzoekbureau DHV, liet wethouder Bogaard maandagmiddag weten, dat ook het jongste ontwerp van bureau HET de toets der kritiek niet kon doorstaan. Volgens GBW is de opmerking dat het ontwerp niet zou passen, gebaseerd op de snel gemaakte verbeelding van het bouwvolume.

"In de tekst staat dat het dak geen koepel mag zijn, maar een hellend vlak moet bevatten met een nokpan. De tekening is in strijd met het bestemmingsplan, maar daar gaat het hier niet om; het gaat om het bouwvolume. Past het gevraagde volume binnen het bestemmingsplan? Het antwoord is ja!", aldus GBW-fractievoorzitter Frank Rijneveen.

Als het aan zijn fractie ligt, zullen de later te maken ontwerpen ter beoordeling worden voorgelegd aan de inwoners, het bedrijfsleven, de winkeliers en andere groepen om tot een definitieve ontwerpkeuze te komen. "Zonder peperdure folders natuurlijk, maar wel zo breed mogelijk", aldus Rijneveen.

Vanavond buigt de gemeenteraad Westland zich over de herhuisvesting van de gemeentelijke organisatie. Bij het college van B en W is de Tiendweg in Naaldwijk de favoriete locatie. Binnen de gemeenteraad lijkt een oplossing waarin de Verdilaan een rol speelt, de voorkeur te genieten.