Archief

Nieuw bewijs voor mishandelen agent

Een 41-jarige man uit Maassluis is opnieuw aangehouden vanwege mishandeling van een motoragent. De man moest eerder nog worden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, maar de politie heeft nieuw bewijsmateriaal verzameld.

De betrokken motoragent wilde de verdachte in augustus in Hoek van Holland aanhouden, omdat de kentekenplaat van diens motor dubbelgevouwen was. De verdachte wilde niet stoppen en voerde zijn snelheid op. Dit resulteerde in een achtervolging tot op de Papedijk in 's-Gravenzande.

Daar kwamen beide mannen ten val. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de verdachte de helm van de motoragent vastpakte en hem mishandelde. De motoragent slaagde erin om de verdachte te besproeien met pepperspray. Hierop hield de verdachte op met slaan en ging hij ervandoor op zijn motor.

De maandag na het voorval meldde de man zich op het politiebureau. Hij werd aangehouden, maar moest worden vrijgelaten. Nadat de recherche aanvullend bewijs had verzameld, meldde de man zich afgelopen vrijdag opnieuw. Hij bekende de mishandeling en is maandag voor de rechter-commissaris geleid.