Archief

Culturele Prijs Maassluis wordt uitgereikt

Er zijn genoeg aanmeldingen die voldoen aan de criteria om de uitreiking van de Culturele Prijs Maassluis aanstaande vrijdag door te laten gaan. Dit laat een woordvoerder van de Culturele Raad van Maassluis desgevraagd weten. Vorig jaar ging de uitreiking vanwege het gebrek aan genomineerden niet door.

De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1988. Sindsdien is het wel vaker voorgekomen dat de prijsuitreiking niet door kon gaan. Desalniettemin wordt er toch een 'jubileum' gevierd, omdat Maassluizers voor de vijfentwintigste keer cultureel talent uit hun stad kunnen nomineren.

De prijs wordt vrijdagavond uitgereikt tijdens Classics in the Park, de opening van Het Weekend van de Cultuur. Tijdens deze avond zijn onder meer optredens van Delfts Symfonie Orkest, de solisten Orsolya Kirkósa en Mark Omvlee en een optreden van Balletstudio WestSide.

Zaterdag wordt een informatiemarkt gehouden door diverse Maassluise organisaties, zijn er zijn workshops en is een groot aantal optredens waaronder previews van Theater Koningshof. De zondagmiddag is voor Picnic in the Park. Met gedichten, poëzie en muziek worden bezoekers vermaakt.

De Maassluise afdeling van de Protestantse Kerk Nederland vult de overblijvende tijd, zaterdagavond en zondagochtend, op met een gospelprogramma en een openluchtdienst.

Categorieen:
Maassluis Algemeen