Archief

Ride for the Roses: 'Er kan niemand meer bij'

De 15 editie van de Ride for the Roses zit helemaal vol. De inschrijving is gesloten, omdat het maximum van 12.000 deelnemers is bereikt. Komende zondag vertrekken uit bloemenveiling FloraHolland in Honselersdijk bijna 6.000 deelnemers aan de tocht van 100 kilometer. Nog eens 6.000 fietsers zijn verdeeld over de afstanden 25 en 50 kilometer.

's Morgens om 10.00 uur wordt het startschot gegeven voor 'de 100 kilometer'. Een uur later vertrekken de deelnemers van de 25 en 50 kilometer-tochten. De wielrenners die 100 kilometer fietsen, doen dit als een aaneengesloten groep met een gemiddelde snelheid van 25 tot 28 km per uur onder volledige politiebegeleiding over een afgezette weg. Deze tocht voert door het Westland, Haaglanden en Rijnmondgebied, waarna in FloraHolland de traditionele rode roos op de deelnemers wacht.

De opbrengst van de Ride for the Roses wordt tijdens de aldaar te houden slotmanifestatie bekendgemaakt. Het bedrag komt geheel ten goede aan onderzoek naar prostaat- en blaaskanker onder leiding van prof.dr. Jan Hoeijmakers, verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.