Handbal: heren Quintus verrassen tegen Hurry Up

Quintus is de eerste lijstaanvoerder van het seizoen. In Zwarte Meer behaalde de Heulse ploeg een verrassend goed resultaat tegen Kremer/Hurry Up: 32-25. De Heulse ploeg verdedigde solide met een geode dekking en een uitstekend debuterende Marco Woltersom. In de aanval had de Heulse ploeg weinig kansen nodig om tot scoren te komen. Quintus leidde na de eerste helft met 17-11. Na de pauze kwam het verschil zelfs op tien doelpunten (28-18) te staan. In een moeilijke slotfase bleef Quintus overeind. Karim Tamin was het meest op dreef met 10 treffers. Geert Hinskens scoorde zeven keer, waarvan vier benutte strafworpen.

Quintus opende het seizoen sterk in eigen hal. Streekgenoot Hellas werd met 26-22 verslagen. Bij rust was het nog slechts 13-12. In het eerste bedrijf speede Quintus erg slordig, maar na de pauze kwam de Heulse ploeg goed op stoom. Met name Jantine Zwinkels speelde in de tweede helft sterk. Op doel wist de van Bayer Leverkusen overgekomen Van Dorst zich met enkele fraaie reddingen te onderscheiden. De Heulse ploeg staat op doelsaldo derde.