Archief

Extra toezichthouders tegen jeugdoverlast Maassluis

Om de overlast van jeugd tijdens de avond- en weekenduren aan te pakken, gaat de gemeente Maassluis het Team Handhaving en Toezicht uitbreiden met twee toezichthouders. De gemeenteraad heeft hier in november door middel van een motie om gevraagd.

In Maassluis zijn zowel toezichthouders als straatcoaches actief. Ondanks het feit dat de effecten van de inzet van straatcoaches nog niet gemeten kunnen worden, ziet het college van B en W meer heil in straatcoaches dan in toezichthouders bij de aanpak van overlast door Nederlands Marokkaanse jongeren.

Maar volgens het college is niet alles rozengeur en maneschijn. Er blijft in Maassluis een kleine groep die hardnekkig de grenzen van het toelaatbare opzoekt en overschrijdt. De leden van deze groep benaderen de straatcoaches respectloos, dagen hen uit en gebruiken dreigende taal.

Daarom is gekozen om twee extra toezichthouders in dienst te nemen. Zij worden ingezet in de avonduren op donderdag, vrijdag en zaterdag. Er is volgens het college bewust gekozen om de toezichthouders niet op zondag en in nachtelijke uren in te zetten, omdat het politiebureau in Maassluis dan niet altijd open is.

Categorieen:
Maassluis Algemeen