Archief

ISW Sweelincklaan blijft dicht na brand

De leerlingen van ISW Sweelincklaan in 's-Gravenzande hebben vrijdag geen les. Dit is het gevolg van de brand die donderdagavond rond 20.50 uur ontstond tijdens een ouderavond. De 25 aanwezigen, 15 ouders en 10 docenten, werden direct naar buiten gedirigeerd.

De brandweer heeft diverse ramen ingeslagen en er was erg veel rook. De brand werd vrij snel bedwongen. Wegens het eventueel vrijkomen van gevaarlijke stoffen moesten de talrijke belangstellenden ver uit de buurt blijven. Onder meer via een politiehelikopter werden de omwonenden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden.

Er werd een groot gebied afgezet en ook het parate peleton van de politie werd voor de zekerheid naar 's-Gravenzande gestuurd. Deze mobiele eenheid kon vervolgens vrij snel rechtsomkeert maken. Opgetrommelde brandweerspecialisten op het gebied van schadelijke stoffen doorzochten het gebouw. Om 21.37 uur werd de 'Ambtenaar Rampenbestrijding Brandweer Westland' gealarmeerd. Maar deze oproep werd amper twee minuten later weer ingetrokken ("Uw komst niet nodig"). Er werden geen gevaarlijke stoffen gemeten.

De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een printer in een ruimte tussen twee scheikundelokalen, die recentelijk waren vernieuwd. De gehele tweede etage van het gebouw heeft rookschade opgelopen.

(23.58 uur)