Archief

Westland pakt illegale feesten aan

De gemeente Westland gaat streng optreden tegen illegale feesten. Dat is de uitkomst van overleg tussen burgemeester Van der Tak en Horeca Westland, zo liet de burgemeester dinsdag weten in een uitzending van WOS radio.

Eerder deze maand kwamen beide partijen lijnrecht tegenover elkaar te staan, omdat de burgemeester volgens de horeca-ondernemers beloften had gedaan, die hij tot dusver niet was nagekomen.

In het vrijdag gehouden overleg zijn twee maatregelen besproken. Allereerst wil de burgemeester het houden van illegale schuurfeesten beboeten met een dwangsom tot 25.000 euro. Daarnaast zegt Van der Tak aangifte te zullen doen, wanneer hij stuit op een bekendmaking van een illegaal feest.

Met het naderen van Oud & Nieuw, kwam het overleg niet uit de lucht vallen. Horeca in Westland constateert, dat het aantal illegale feesten de afgelopen tijd toegenomen is. Daardoor trekken zij zelf minder bezoekers, terwijl zij wel moeten investeren om te voldoen aan de veiligheidseisen van de gemeente.

Categorieen:
Westland Algemeen