Archief

Vertraging door zandvervanging

De aanleg van het 3-in-1 project loopt in deze fase circa anderhalve maand vertraging op. Dit is het gevolg van het vervangen van het te zoute zand dat is aangebracht voor de Piet Struijkweg en de Verlengde Veilingroute.

De aannemer begint nog deze week met het vervangen van het te zoute zand, zo meldt de provincie Zuid-Holland. Er is door de aannemer, in overleg met de gemeente Westland en de provincie, gekozen voor vervanging en niet voor het ter plekke ontzilten van het zand. Dit blijkt niet goed mogelijk te zijn.

Wellicht hoeft toch niet alle 70.000 kuub zand te worden vervangen. Mogelijk bevatten niet alle lagen zand een te hoog zoutgehalte. Tijdens het vervangen van het zand onderzoekt de aannemer ter plekke of het zand wel of niet voldoet aan de kwaliteitseisen. Lagen zand die wel voldoen aan de kwaliteitseisen worden niet vervangen maar verplaatst, zodat andere lagen zo nodig kunnen worden weggehaald.

De verwachting is dat de aannemer tot half februari a.s. nodig heeft om het zoute zand te vervangen. Omwonenden worden hierover geïnformeerd.

Categorieen:
Westland Algemeen