Archief

Succesvol weekeinde voor Hermans

Schaatser Frank Hermans (foto) heeft zich afgelopen weekeinde geplaatst voor het NK Allround dat in 2012 in Heerenveen plaatsvindt. De langebaanschaatser uit Schipluiden eindigde op een vierde plaats in het eindklassement voor de Eindhoven-trofee en had daaraan genoeg voor een ticket.

Hermans kwam deze week op vier afstanden in actie. Zaterdag zette hij op de vijfhonderd meter naar eigen zeggen een 'lekkere tijd' neer van 37,67. Hij verbeterde daarmee zijn seizoenstijd. In het spektakelstuk op de vijf kilometer eindigde Hermans na een opening van 18,8 seconden uiteindelijk met een tijd van 6:40.32 als vierde.

Zondag reed Hermans nog twee afstanden. In de eerste rit op de 1500 meter moest hij het doen met een vijfde plaats, maar dit was voldoende voor kwalificatie voor het NK. Op de 3000 meter pakte Hermans een podiumplaats. Met een tijd van 3:52.33 pakte hij op die afstand een bronzen plak.

Hermans zal op 4 en 5 februari in het ijsstadion Thialf in Heerenveen te bewonderen zijn voor het NK Allround. Tijdens dit evenement wordt er gestreden om de nationale titel, maar kunnen er ook startbewijzen voor het WK Allround in Moskou worden verdiend.

Categorieen:
Algemeen