Archief

Datum van tunnelkeuze onduidelijk

De datum waarop minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu haar voorlopige voorkeur voor de Blankenburg- of de Oranjetunnel uitspreekt, staat niet langer vast. Aanvankelijk werd bericht dat op woensdag 7 december een keuze bekend zou worden gemaakt.

Een woordvoerder van het ministerie laat vrijdag desgevraagd weten dat er nog eens goed naar de zaak moet worden gekeken. Daarom is het niet zeker, wanneer de beslissing van de minister bekend wordt gemaakt.

Woensdag 30 november kozen regionale overheden, die betrokken zijn bij de Nieuwe Westelijke Oeververbinding, in hun advies aan de minister voor de Blankenburgtunnel, versie Krabbeplas West. Dit Regionaal Bestuurlijk Overleg bestaat uit bestuurders van onder meer Stadregio Rotterdam, Stadsgewest Haaglanden, provincie Zuid-Holland en Hoogheemraadschap van Delfland.

Dat de keuze tussen de Blankenburg- en de Oranjetunnel een complex vraagstuk is, bleek uit het feit dat de gemeenten Vlaardingen, Maassluis, Midden-Delfland, Schiedam en Delft afstand namen van het advies. Zij zien meer voordelen in de realisatie van de Oranjetunnel.

Eerder adviseerde ook de deelgemeente Hoek van Holland aan de gemeente Rotterdam om te kiezen voor de Oranjetunnel. Voor onze regio betekent dat het merendeel van de gemeenten kiest voor de Oranjetunnel. Alleen de gemeente Westland koos voor de Blankenburgtunnel.