Archief

Handbal: historische overwinning Quintus in Europacup

Heren

Europacup

Quintus heeft een historische zege behaald in Europees verband. In de derde ronde van de Challenge Cup won Quintus van HC Kolubara. Het was de eerste verwinning van de Heulse ploeg in een Europese bekerwedstrijd. In de Van der Voort-hal was het een mooie Europacupmiddag voor de thuisploeg. Bij rust was de stand in evenwicht: 14-14. Na de pauze nam Quintus een marge van vier doelpunten en zag de tegenstander uit Servië niet veel later twee doelpunten voorsprong nemen. De Heulse ploeg rechtte de rug en vocht zich naar een 28-26 overwinning. Topscorer werd Kevin Okkers met zeven doelpunten.

Trainer/coach Eelco Overkleeft (foto) kreeg een gele kaart.

Eerste divisie

De reserves van Quintus hebben de vierde overwinning van het seizoen behaald. In eigen hal won de Heulse ploeg van TTL/Tachos met 24-23. De Heulse ploeg staat negende met 8 punten uit 12 wedstrijden. Voor Tachos was het de tweede nederlaag in de regio. Eerder dit seizen verloor de ploeg uit Waalwijk in Den Hoorn van DIOS.

DIOS vond haar Waterloo bij de reserves van Volendam: 26-30. De ploeg uit Den Hoorn heeft vijf punten achterstand op koploper Hercules.

Regioklassse C

Westlandia liet twee gezichten zien in de wedstrijd tgen Savosa. In de eerste helft was de Naaldwijkse ploeg verdedigend niet bij de les. In het tweede bedrijf stond het verdedignd goed, echter aanvallend werden vrije kansen onbenut gelaten. Westlandia verloor na een 15-12 achterstand in de pauze uiteindelijk met 24-21.

Dames

Eredivisie

Quintus heeft ook het tweede duel tegen Hellas in de reguliere competitie in winst omgezet. De Heulse formatie won in de Van der Voorthal met 31-29 van de streekgenoot. Het eerste duel leverde al een 25-23 overwinning op voor Quintus. Hellas leidde bij rust met 18-15. De Haagse ploeg stond bijna de gehele wedstrijd voor, maar zag tot ongenoegen de thuisploeg in de slotfase al strijdend de winst grijpen. Door deze zege staat Quintus derde met 16 punten uit elf wedstrijden. Door het WK in Brazilië ligt de damescompetitie de komende weken stil.

Eerste divisie

De reservesvan Quintus behaalde een nipte zege tegen Internos: 27-26. Het was de zevende zege voor de Heulse formatie.

Hoofdklasse B

Verburch heeft de tweede nederlaag van het seizoen geleden. In de topper tegen TGT/Ventura eindigde het treffen in Schiedam n een 32-28 nederlaag voor de Poeldijkse dames. Verburch heeft drie punten achterstand op koploper Ventura.

Streekgenoot Westlandia is langszij Verburch gekomen door een overwinning op Gemini. In Naaldwijk versloeg de thuisclub de Zoetermeerse opponent met 27-22.

Regioklasse C

De reserves van Westlandia moesten hun vierde nederlaag uit zes wedstrijden incasseren. ROAC was met 21-15 te sterk.

Het derde team van Quintus liet zich verrassen door Heerle. In de Van der Voorthal versloegen de vbezoekers de thuisclub met 24-22. Door dit verlies is de achterstand op koploper Hercules opgelopen tot vier punten.

De reserves van VELO wonnen van hekkensluiter Stompwijk'92: 18-12. Hierdoor blijf VELO aansluiting houden met de grote middenmoot.

Regioklasse D

VELO blijft als enige regioclub ongeslagen. In 't Veld werden de reserves van VZV met 23-19 opzij gezet. Annelies Jansen en Shirley Koremans waren topsorrs met vijf treffers. VELO heeft alle zeven wedstrijden gewonnen en heeft twee punten voorsprong op haar naaste belager HVBS. Volgende week staat in de VELO hal de topper tegen HVBS op het programma.