Archief

Stelende meisjes aangehouden

Beveiligingsmedewerkers in het Naaldwijkse winkelcentrum De Tuinen hielden dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur een 15-jarig meisje uit 's-Gravenzande en een 15-jarig meisje uit Hoek van Holland die met diefstal bezig waren. Het tweetal had in een paskamer van verschillende goederen de beveiligingslabels afgehaald en in tassen verstopt.

De meisjes zijn meegenomen naar het bureau waar de ouders in kennis zijn gesteld. De twee kregen een verwijzing naar bureau Halt.

Jongeren van 12 tot 18 jaar die worden aangehouden voor bijvoorbeeld vernieling, winkeldiefstal, overlast met vuurwerk of die veel spijbelen, kunnen de keus krijgen: naar de officier van justitie of naar Halt.

In een Halt-afdoening kunnen jongeren rechtzetten wat zij fout hebben gedaan, zonder dat zij in aanraking komen met het Openbaar Ministerie. Zowel de ouders als de jongere moeten instemmen met een Halt-verwijzing. Indien er geen instemming is dan krijgt de jongere een proces verbaal. Halt legt de nadruk op de keuzes die jongeren maken en hoe zij hiertoe komen.