Archief

FC 's-Gravenzande in maag met zedenzaak

De aanhouding van een 41-jarige bekende clubgenoot als verdachte van een zedenmisdrijf is hard aangekomen bij voetbalvereniging FC 's-Gravenzande. De man wordt ervan verdacht, dat hij minderjarigen met geld lokte om onder zijn toeziend oog vrijwillig seks met elkaar te hebben.

De verdachte, die vorige week is aangehouden, zit voorlopig nog vast. Het misbruik zou bij hem thuis hebben plaatsgevonden, minimaal twee keer, zo bevestigt het Openbaar Ministerie. Een van de slachtoffers heeft aangifte gedaan.

Volgens het bestuur van FC 's-Gravenzande lijkt het erop, dat de zedenzaak geen relatie heeft met leden van deze vereniging. Vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek, is hij als lid geschorst. De man is vooral actief geweest binnen een van de voorlopers van de nog jonge fusieclub, te weten 's-Gravenzande VV (Rood-Wit) en op grond van die inzet tot lid van verdienste benoemd.

Hij was de laatste tijd alleen nog kantinemedewerker, volgens het bestuur een functie waarin hij niet rechtstreeks in relatie kan worden gebracht met jeugdleden. Het bestuur van FC 's-Gravenzande komt vanavond bijeen om te bekijken hoe de vereniging verder met deze zaak moet omgaan.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen