Archief

Duijsens wil gesprek met Keizer

Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig heeft voorman Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland per e-mail om een gesprek gevraagd. Hij hoopt daarin de vertrouwensbreuk die tussen hen is ontstaan op te lossen, zo heeft Duijsens desgevraagd WOS-Radio laten weten.

De fractie van Gemeentebelang Westland (GBW) heeft dinsdagavond het vertrouwen in coalitiegenoot Westland Verstandig opgezegd. GBW-fractievoorzitter Keizer verklaarde geen heil meer te zien in een verdere samenwerking, naar aanleiding van de opstelling van Duijsens in het debat over een alternatief centrumplan voor 's-Gravenzande. De vertrouwensbreuk geldt feitelijk alleen fractievoorzitter Duijsens en niet de fractie van Westland Verstandig als zodanig.

GBW-voorman Keizer gaat vanavond eerst in beraad met zijn eigen fractie en wil daarna eerst in gesprek met de andere coalitiepartij, CDA Westland. Keizer vindt het op zich een goed teken, dat Duijsens contact zoekt, maar wil niet op de verdere gang van zaken vooruitlopen.