Archief

IC-afdelingen drie ziekenhuizen werken samen

De intensive care-afdelingen van het HagaZiekenhuis in Den Haag, de Reinier de Graaf Groep in Delft en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam hebben dinsdag een overeenkomst ondertekend. Hiermee gaan zij een samenwerkingsverband aan om zo de patiënt op de intensive care-afdeling een behandeling naar niveau te kunnen geven.

De intensive care-afdelingen van de drie ziekenhuizen werken elk op een ander niveau. Zo werkt het HagaZiekenhuis op het hoogste IC-niveau 3, de Reinier de Graaf Groep op niveau 2 en het Vlietland Ziekenhuis op niveau 1.

Op grond van de samenwerking kan bijvoorbeeld het Vlietland Ziekenhuis een patiënt die zwaardere zorg nodig heeft, overplaatsen naar de Reinier de Graaf Groep of het HagaZiekenhuis. Andersom kan bijvoorbeeld een patiënt in het HagaZiekenhuis die minder zware zorg nodig heeft, overgeplaatst worden naar de Reinier de Graaf Groep of het Vlietland Ziekenhuis.

De samenwerking tussen de drie ziekenhuizen is in overeenstemming met de richtlijn 'Organisatie en werkwijze op Intensive Care-afdelingen' van het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg.

Categorieen:
Algemeen