Archief

Maassluis verloot 100 Efteling-kaartjes

De gemeente Maassluis gaat honderd vrijkaarten voor pretpark Efteling onder haar jeugdige inwoners verloten. Die kaarten worden door burgemeester Karssen in de wacht gesleept, omdat hij ingaat op de uitnodiging om de opening van een nieuwe attractie in Kaatsheuvel bij te wonen.

Ook burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland is op de uitnodiging ingegaan, maar nog niet bekend is, hoe zijn gemeente de kaarten gaat verdelen. Westlands burgemeester Van der Tak gaat niet. Dat heeft te maken met de drukte in zijn agenda en met terughoudendheid ten aanzien van verzoeken die een commerciële inslag hebben.

De aanlokkelijke uitnodiging aan alle 411 Nederlandse gemeenten is een stunt van de Efteling om op 7 april zoveel mogelijk burgemeesters bij de opening van de nieuwe attractie te betrekken. Vorige week hadden zich al meer dan 150 burgemeesters aangemeld.

De honderd kaartjes die Maassluis krijgt, worden verloot onder jongens en meisjes die geboren zijn in 2003. Zij kunnen zich uiterlijk zaterdag 23 april aanmelden door een e-mail te sturen naar: efteling@maassluis.nl. Het gaat dan om één kaartje per winnaar en er zit geen vervoer bij. De trekking is op 28 april.