Archief

Raadsdebat over alternatief centrumplan

De fracties van CDA, LPF, Progressief Westland, VVD Westland en GemeenteBelang Westland willen dinsdag al een debat in de Westlandse gemeenteraad over het alternatieve centrumplan voor 's-Gravenzande.

Dit plan is vrijdag door Westland Verstandig aan het college van B en W aangeboden met het verzoek binnen twee maanden met een visie daarop te komen. De andere fracties vinden dat het alternatief eerst in de raad aan de orde moet komen.

"Het college heeft samen met de Rabo een plan gepresenteerd. In dat opzicht is het wat vreemd het college te vragen om een visie op een ander plan," aldus GBW-raadslid Remmert Keizer die het initiatief tot het raadsdebat heeft genomen. De raad heeft al eerder gesproken over het burgerinitiatief uit 's-Gravenzande en toen besloten de uitkomsten daarvan af te wachten.

"Nu de uitkomsten bekend zijn, lijkt het mij zinvol dat eerst de raad debatteert en pas daarna al of niet een verzoek naar het college gaat. Er zal door de raad een voorkeur moeten worden uitgesproken, anders heeft het college twee opdrachten voor één plangebied," stelt Keizer.