Archief

Ernstige autobotsing in Poeldijk

In de nacht van zaterdag op zondag heeft zich een ernstig verkeersongeval voorgedaan op de Nieuweweg bij Poeldijk. Rond middernacht botsten twee auto's frontaal op elkaar, waarbij één persoon bekneld raakte. Het ongeluk vond plaats ter hoogte van Westland Infra.

Vermoedelijk was de 49-jarige Poeldijkse bestuurder van de ene auto, komende uit de richting van Honselersdijk, tijdens het rijden in slaap gevallen. Hierdoor kwam hij op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer terecht en botste frontaal op een andere auto.

De drie inzittenden van de tegenligger (in de leeftijden van 20 en 21 jaar uit Den Haag) raakten gewond: de bestuurder brak beide benen, de andere twee inzittenden liepen letsel aan bekken en rug op.

De hulpdiensten waren massaal uitgerukt naar Poeldijk. Nadat brandweer, politie en twee ambulances waren gealarmeerd, werd ook de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. Vervolgens werden nog twee ambulances richting de Nieuweweg gedirigeerd.

De 49-jarige Poeldijker is aangehouden en mocht na verhoor naar huis. De Technische Ongevallendienst deed uitgebreid onderzoek op de plek van de aanrijding.