Archief

CDA: 'Witkamp verkoopt onzin'

CDA Westland is stomverbaasd over de reactie van John Witkamp van de fractie van LPF-Westland op de uitspraak van de Raad van State inzake doorlopende zondagopenstelling van winkels in het Westland. "Het is storend en zorgt voor onrust dat de LPF-fractie door blijft gaan met het verspreiden van onjuiste informatie over dit onderwerp", aldus het CDA.

De Raad van State heeft volgens het CDA de vloer aangeveegd met de argumenten van voorstanders van uitbreiding van het aantal koopzondagen in Westland. Verder staat in die uitspraak, dat burgemeester Van der Tak terecht het besluit van LPF, GBW, VVD en D66 heeft voorgedragen voor vernietiging. "De genoemde politieke partijen hebben ten onrechte de burgemeester ervan beticht dat hij niet bevoegd zou zijn het besluit voor vernietiging voor te dragen", aldus het CDA.

De fractie wijst er verder op, dat de Winkeltijdenwet is aangescherpt, zodat Westland ook in de toekomst al helemaal niet in aanmerking zou kunnen komen om gebruik te maken van de toerismebepaling.

Categorieen:
Westland Algemeen