Archief

Maatregelen voor veilig Nieuwjaar in Westland

De gemeente Westland, politie, brandweer en Openbaar Ministerie spannen zich gezamenlijk in om de jaarwisseling in een feestelijke sfeer te laten verlopen. Naast het organiseren van evenementen zijn ook tal andere maatregelen getroffen om verstoringen van de openbare orde te voorkomen en aan te pakken.

Om schade te voorkomen verwijdert de gemeente preventief het nodige straatmeubilair. Verder maakt de politie bij de jaarwisseling nog meer dan in de voorgaande jaren gebruik van audiovisuele middelen om daders van vernielingen en verstoorders van de openbare orde op te sporen.

Het Openbaar Ministerie zal personen die verdacht worden van een aan "oud en nieuw" gerelateerd misdrijf in alle gevallen bij de rechter aanbrengen. Buiten een straf kan de rechter ook een schadevergoedingmaatregel opleggen.

Voor de jaarwisseling is ruime celcapaciteit beschikbaar om daders in te sluiten. Rond oud en nieuw geldt het zogenaamde uitgaansarrangement in Westland waar het lik-op-stukbeleid voor geweldsincidenten wordt toegepast.

Burgers worden opgeroepen snel te reageren bij calamiteiten en 112 te bellen. Bel voor minder spoedeisende gevallen 0900-8844. Of via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem op het gratis nummer 0800-7000.

Categorieen:
Westland Algemeen