Archief

Start aanleg klimaatsysteem Hoogeland

Woningbouwcorporatie Vestia Westland heeft dinsdag aan de aannemers Unica en Forteck groen licht gegeven om het bijzondere klimaatsysteem van de nieuwe woonwijk Hoogeland aan te leggen. In deze eerste CO2-arme woonwijk van het Westland gaan de kassen van telersvereniging Prominent samen met aardwarmte energie leveren aan de ruim 900 woningen.

Komend jaar wordt het klimaatsysteem aangelegd. Dankzij de duurzame energievoorziening, de milieubewuste manier van bouwen en het optimaal isoleren van de woningen, stoot Hoogeland straks 40% minder CO2 uit dan bij gebruikelijke nieuwbouw.

De Westlandse kassen hebben in de zomer een overschot aan warmte. Deze restwarmte wordt afgegeven aan grondwaterbronnen in de wijk Hoogeland. In de winter wordt het verwarmde grondwater opgepompt en gebruikt om via een leidingnet, warmtepompen en vloerverwarming, warmte te leveren aan de woningen en wijkvoorzieningen.

Het gebruikte en afgekoelde grondwater wordt vervolgens weer opgeslagen om in de zomer zowel de woningen als de kassen te koelen.

Categorieen:
Westland Algemeen