Archief

Volgende keer aangifte bij 'zout-bedreiging'

Als er in de toekomst in Maassluis weer zout kan worden verstrekt aan particulieren, zal bij een verbale bedreiging van ambtenaren aangifte bij de politie worden gedaan. Dat stelt het college van B en W in de beantwoording van vragen van de CDA-fractie.

In de afgelopen periode is er nog geen aangifte gedaan. Het college deelt de

zorg en vindt het eveneens onacceptabel dat medewerkers verbaal worden bedreigd. "Helaas is de ervaring dat bij gratis verstrekkingen sommige burgers wat hebzuchtig worden. Inmiddels zijn er afspraken gemaakt hoe de medewerker hiermee om moet gaan", aldus het college.

Inmiddels is door de inwoners in totaal 17 ton zout opgehaald en is voorlopig gestopt met het verstrekken van gratis strooizout. De CDA-suggestie om te gaan werken met een tegoedbon per huishouden wordt bij de besluitvorming betrokken.

De CDA-fractie had vernomen dat bedrijven ook gratis zout bij de gemeentelijke milieustraat wegnemen. Volgens het college is er geen gratis verstrekking aan bedrijven. De woningcorporatie Maasdelta heeft een verantwoordelijkheid voor de woonomgeving bij flats waar senioren wonen. Zij krijgt dan ook een rekening van de gemeente voor het geleverde zout.

Categorieen:
Maassluis Algemeen