Archief

Straathof schiet aangepaste fietstocht weg

Jeroen Straathof, oud-schaatser en wielrenner en enige sporter ter wereld die aan zowel de Olympische Winterspelen, de Zomerspelen als de Paralympics heeft meegedaan, geeft op zaterdag 29 januari 2011 het startschot voor de eerste Rabobank Wollebrandcross Aangepaste Fietstocht. De fietstocht is speciaal bedoeld voor mensen met een beperking.

Stichting de Wollebrandcross organiseert de tocht in samenwerking met Sophia Revalidatie in Den Haag. Deelnemers met allerlei fietsen, zoals handbikes, driewielers, ligfietsen, tandems, gewone fietsen, enzovoort zijn van harte welkom. Door de afstand te beperken tot 5 km hoopt de organisatie de deelname voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken.

Jeroen Straathof won bij de Paralympics van 2000 Olympisch goud op de tandem, samen met de visueel beperkte wielrenner Jan Mulder. Als schaatser was hij in 1996 de eerste wereldkampioen op de 1500 m. Straathof is sinds mei van dit jaar voorzitter van de atletencommissie van het NOC*NSF.

Een van de drijvende krachten achter de fietstocht Mart van der Sar. Hij is gerevalideerd bij Sophia Revalidatie en een enthousiast handbiker. Sophia Revalidatie is een van de zes goede doelen van de 11e Van den Bos Wollebrandcross. Sophia Revalidatie hoopt een mooie bijdrage te ontvangen voor aangepast sportmateriaal ten behoeve van kinderen die specialistische revalidatie nodig hebben.

De fietstocht begint op 29 januari start in recreatiegebied de Wollebrand in Honselersdijk. Aanmeldingen voor de tocht bij voorkeur voor 31 december 2010 bij Mart van der Sar (martvdsar@hotmail.com), maar ook inschrijven op de dag zelf is mogelijk.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen