Archief

Groen licht voor twee BI-Zones

In de gemeente Westland is inmiddels groen licht verkregen voor twee van de zes beoogde Bedrijven Investerings-Zones, afgekort BI-Zones en in de wandeling BIZ genoemd. Het gaat om Bedrijventerrein De Woerd en het Winkelcentrum Naaldwijk. Dit zijn de eerste uitkomsten van de draagvlakmetingen die onder de betrokken ondernemers worden gehouden.

In een BI-Zone betalen alle ondernemers verplicht mee aan het beheer van de openbare ruimte. Ook activiteiten als inhuur van gezamenlijke surveillancediensten, camerabewaking, schoonmaken, verwijdering van graffiti, herstel van schade en onderhoud van groen kunnen worden gedeeld.

Van Bedrijventerrein De Woerd heeft 81% van de stemgerechtigden een stem uitgebracht en heeft 91% van hen vóór gestemd. Bij Winkelcentrum Naaldwijk nam 60% aan de stemming deel en heeft 72% vóór gestemd. In beide gevallen werd ook in andere opzichten aan de eisen voor een 'groen licht' voldaan.

De bedrijventerreinen Wateringveldsche Polder en Leehove en ook de winkelcentra Monster en 's-Gravenzande hebben uitstel aangevraagd en verkregen. In verband met de poststaking is de termijn verlengd tot 24 december. Publicatie van de resultaten van deze vier BI-Zones volgt begin januari a.s.