Archief

Luxe dijkwoningen langs de Gaag

Er komen 17 luxe dijkwoningen langs de oever van de Gaag in Schipluiden. De nieuwe wijk krijgt de naam Gaagoever en maakt onderdeel uit van het project Keenenburg III. De woningen komen naast het nieuwe gemeentehuis, tussen de Anna van Raesfeltstraat en de Gaag.

De gemeente Midden-Delfland heeft hiervoor met Schouten de Jong projectontwikkeling uit Voorburg een overeenkomst getekend. Schouten de Jong zal de woningen met bouwbedrijf ABB uit Sliedrecht realiseren.

Gaagoever wordt volgens de gemeente een sfeervolle wijk met uiteenlopende woningtypen in het middelhoge tot hogere segment, van (geschakelde) twee-onder-een-kap tot vrijstaande woningen met rietgedekte kap. Volgens de Woonvisie Midden-Delfland 2010-2020 is er in Schipluiden vraag naar dit type woningen. Wethouder Van der Kamp is blij met het contract: "Door dit project kunnen inwoners doorstromen naar een andere woning binnen de eigen gemeente. Zo kunnen ze in deze fantastische omgeving blijven wonen en toch hun woonwensen realiseren."