Archief

Geen verbreding Nieuwe Water en Zwethkanaal

De geplande verbredingen van het Nieuwe Water tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk en het Zwethkanaal langs de Veilingroute worden niet meer uitgevoerd. Dit heeft het Hoogheemraadschap Delfland besloten nadat is onderzocht welke maatregelen om het boezemsysteem in Westland te verbeteren goedkoper en efficiënter kunnen worden uitgevoerd.

Volgens hoogheemraad Arie van den Berg wijzigt de vorm van andere maatregelen zodat ook daarop kan worden bespaard. Bijvoorbeeld bij het verbeteren van de waterhuishouding van de Vlotwatering en de Monstersche Vaart in Monster. De stukken grond die Delfland in het verleden heeft aangekocht, blijven in eigendom van het hoogheemraadschap.

Van den Berg: "Door de samenwerking met de gemeente Westland en andere partijen in de Poelzone is het mogelijk om de aanleg van de beschoeiing te combineren met natuurvriendelijke oevers, vispaaiplaatsen en groen- en recreatievoorzieningen. De gekozen oplossingen bieden Delfland ook de mogelijkheid om in de toekomst in te spelen op klimaatveranderingen. De oplossingen maken het gebied niet alleen veiliger, maar ook mooier en groener!"