Archief

Witkamp stopt als fractievoorzitter

John Witkamp stopt per 1 januari als fractievoorzitter van de Lokale Politieke Federatie Westland (LPF). Poeldijker Witkamp, die wel raadslid blijft, draagt het stokje over aan Dave van der Meer uit Naaldwijk.

Witkamp (47) noemt diverse redenen voor zijn terugtreden. Hij heeft het een stuk drukker gekregen in zijn dagelijkse werk, bekleedt diverse nevenfuncties en vindt het bovendien tijd dat er binnen LPF-Westland doorstroming plaatsvindt.

Witkamp is in de loop van 2003 politiek actief geworden en werd op 1 januari 2004 fractievoorzitter van wat destijds de Lijst Pim Fortuyn heette. Na 1 januari a.s. blijft hij als LPF-raadslid de portefeuilles veiligheid, openbaar bestuur en algemene zaken voor zijn rekening nemen.

De nieuwe fractievoorzitter, Dave van der Meer (41), is sinds maart 2006 lid van de gemeenteraad Westland. Hij is verantwoordelijk voor de onderwerpen die met financi├źn en jeugd- en jongerenwerk te maken hebben. Als vice-voorzitter van de fractie van LPF-Westland wordt hij opgevolgd door Claudia Vis.