Archief

Westlandse scholieren winnen goud op EuroSkills

Danny de Vries uit Naaldwijk en Tom Wesstein uit Honselersdijk hebben tijdens de laatste dag van EuroSkills 2010 in Lissabon een gouden medaille gewonnen in het vak mechatronica. Ze mogen zich excellent vakman noemen, omdat zij een bovengemiddeld aantal punten scoorden.

Het afgelopen jaar werd beide scholieren na regionale en nationale voorrondes Nederlands kampioen in hun vak. De Vries en Wesstein maakten met 40 anderen deel uit van Team Nederland. Totaal streden ruim 450 kandidaten uit 27 landen in 51 vakken. Nederland behaalde achttien gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles. Bovendien mogen 22 Nederlandse jongeren zich excellent vakman noemen.

EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor het vakmanschap. Elke twee jaar strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel 'beste vakman / -vrouw van Europa'. De vakwedstrijden zorgen voor de promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van de vaktrots en de talentontwikkeling van jonge professionals.