Archief

Geen extra beleid tegen paardenpoep

Het in Westland volledig vrijhouden van de openbare weg van uitwerpselen van paarden is volgens het college van B en W geen realistisch uitgangspunt. En de Algemeen Plaatselijke Verordening ten aanzien van verontreiniging door paarden is dusdanig, dat er geen aanvullend beleid nodig is.

Dit schrijft het college in antwoord op vragen van Westland Verstandig, die om maatregelen had gevraagd tegen eigenaars/gebruikers van paarden. Volgens de fractie laten die de uitwerpselen van hun dieren te vaak op de openbare weg liggen.

Het college meent al genoeg te hebben gedaan door de richtlijn uit de APV voor honden ook voor paarden te laten gelden. "Die aanpassing verplicht de eigenaar of houder van een paard ervoor te zorgen dat dit dier zich niet van uitwerpselen ontdoet op plaatsen waar dit niet is toegestaan," schrijft het college.

Momenteel worden de locaties waar veel paardenuitwerpselen liggen twee tot drie keer per week gereinigd door de gemeente. Vaker is volgens het college niet mogelijk. Bovendien staan paardenuitwerpselen niet in de Ergernis Top tien. Jaarlijks komen er ongeveer 15 klachten over overlast bij de gemeente binnen.

Categorieen:
Westland Algemeen