Archief

Hoeks Tafeltje Dekje over op vriesvers

De oudere inwoners van Hoek van Holland, die gebruik maken van de warmemaaltijdvoorziening Tafeltje Dekje, krijgen vanaf 1 januari ingevroren maaltijden van Dinnerland. Humanitas aan Zee zal zich terugtrekken als bereider van de warme maaltijden, Welzijn Westland blijft de administratie doen en de maaltijden bezorgen.

De organisaties hebben de afgelopen tijd vrijwilligers en gebruikers geïnformeerd over de verandering. Ook zijn er proeverijen gehouden. De verandering is een gevolg van de strengere eisen die aan de levering van warme maaltijden worden gesteld. Landelijk gezien zijn er nog maar weinig

regio's waar een warme maaltijd aan huis wordt bezorgd.

De vriesverse maaltijden van Tafeltje Dekje worden één keer per week besteld en op een vaste afgesproken dag thuis afgeleverd. Een volledige vriesverse maaltijd bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een toetje. De maaltijd kan in de magnetron worden opgewarmd. oDe hofdgerechten kosten, afhankelijk van de keuze, 4,40 tot 5,60 euro. De soep kost 1,30 euro en het toetje vanaf 0,40 euro.

Om het verdwijnen van het dagelijks contact met een vrijwilliger op te vangen,

worden andere diensten opgezet en worden gebruikers gestimuleerd om de open eettafel van Welzijn Westland en het restaurant de Mollige Meeuw van Humanitas aan Zee te bezoeken. Daarnaast is de samenwerking gezocht met andere organisaties om het verlies aan contact op te vangen.