Archief

DNA-bewijs na overval in Hoek van Holland

De politie heeft deze week twee verdachten van overvallen op een woning aangehouden. In het ene geval gaat het om een man uit Den Haag voor een woningoverval in Hoek van Holland, in het andere geval om een Maassluizer op verdenking van een overval in Schiedam.

In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 november 2009 kwamen er drie mannen binnen bij een woning aan de Dirk van de Burgweg in Hoek van Holland. Hier mishandelden zij de 72-jarige bewoner, die ook nog met een vuurwapen werd bedreigd.

De daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. Het bejaarde slachtoffer werd opgenomen in het Vlietlandziekenhuis voor behandeling en ter observatie.

Eén betrokkene bleek zich te hebben verwond, toen hij een ruit ingooide. Op het glas werden DNA-sporen aangetroffen. Dat DNA kwam overeen met het DNA van een 24-jarige man uit Den Haag. Hij werd afgelopen dinsdag aangehouden en zit nog vast.

Afgelopen zondag werd een 26-jarige man uit Maassluis aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval op zaterdag 14 november 2009. Die avond drongen twee jongemannen de woning van een 44-jarige man in Schiedam binnen. De twee bedreigden de man en dwongen hem zijn portemonnee af te staan. De verdachte is inmiddels voorgeleid. Hij zit nog vast.

Het onderzoek naar de andere verdachten in deze twee zaken wordt onafgebroken voortgezet, meldt politie Rotterdam-Rijnmond.