Archief

Bizar ongeluk op vluchtstrook A20

Kort na 16.00 uur op vrijdagmiddag heeft zich een ongeluk voorgedaan op rijksweg A20 ter hoogte van de Boonervliet bij Maasland. In de richting van Hoek van Holland knalde een personenauto op de vluchtstrook achterop een stilstaande, verlaten auto. Deze wagen werd de rijbaan opgezwiept.

Volgens de website Westlanders.nu ging het om een 'stuntpiloot', die al vanaf Vlaardingen hardrijdend vreemde capriolen op de A20 maakte. De site zegt dat een ooggetuige meldde, dat de bestuurder over de vluchtstrook scheurde, omdat het verkeer voor hem kennelijk te langzaam ging.

De gejaagde automobilist zou veel te laat in de gaten hebben gekregen dat er een verlaten auto op de vluchtstrook stond en knalde er, ondanks flink remmen, hard achterop. De bestuurder is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Het verkeer op de A20 ondervond veel vertraging van het ongeluk. In beide richtingen was sprake van 6/7 kilometer file. Sommige automobilisten hebben meer dan anderhalf uur stilgestaan, met name in de richting Hoek van Holland.