Archief

PvdA Maassluis noemt CU oubollig

De PvdA Maassluis noemt de visie van de plaatselijke Christen Unie op het gebied van wonen en werken volstrekt oubollig en achterhaald. De PvdA stelt dit in een reactie op een door de Christen Unie gepubliceerd dagbladartikel.

In dat artikel bekritiseren Kees Smits en John Dolstra van de Christen Unie het economisch beleid van het vorige en het huidige college van B en W. In de visie van de Christen Unie is Maassluis een slaapstad en daarom zouden er meer bedrijven, liefst in de zwaardere milieucategorie, naar de stad moeten worden gehaald, zodat de werkgelegenheid vanzelf weer gaat groeien.

Volgens de PvdA is het aantrekken van grote industriële bedrijven onder meer achterhaald, omdat Maassluis in één van de economisch welvarendste regio's van Europa en op steenworp afstand van twee grote steden Rotterdam en Den Haag ligt. Binnen deze grotere regio kan Maassluis, volgens de PvdA, een uitstekende rol spelen als woonstad.

Volgens de PvdA blijkt tevens uit verschillende studies van het Planbureau voor de Leefomgeving, dat in de Randstad werkgelegenheid ontstaat waar sprake is van een intensieve woonfunctie.

Categorieen:
Maassluis Algemeen