Archief

Kwekers bezorgd over FloraHolland

Een groep van zes potplantenkwekers maakt zich zorgen over het beleid van FloraHolland en de toekomstplannen van de veiling. Wat hun zorgen precies inhouden, willen ze niet eerder dan donderdagavond naar buiten brengen, tijdens de algemene ledenvergadering van FloraHolland in Naaldwijk. Dit meldt het Vakblad voor de Bloemisterij.

De groep heeft via mail en twitter een brief aan collega's gestuurd met de oproep geen goedkeuring te verlenen aan de begroting van FloraHolland voor 2011. Op die manier hoopt de groep een opening tot een gesprek te forceren met veilingbestuur en -directie, aldus het blad.

De groep - bestaande uit: Kwekerij Peter van der Plas, D.C. van Geest, Geest Orchidee├źn, Gebr. Ten Have, Sion en F. Hofland en Zn - dringt er bij de veiling op aan een commissie van wijze mensen in te stellen die het beleid kritisch moet bekijken. Die commissie moet volgens de groep bestaan uit kwekers en bestuursleden.

Volgens woordvoerder Peter van der Plas gaat het om "zaken die al meer dan twee jaar spelen", met name om "dingen waarbij je de vraag kunt stellen: is de veiling nu een marktplaats of een plek waar je een zo goed mogelijke prijs voor je producten kunt krijgen?"

Behalve de groep-Van der Plas heeft zich ook een groep verontruste telers gevormd rond chrysantenteler Wouter Duijvesteijn. Ook hij zegt bezorgd te zijn over het FloraHolland-beleid. Maar ook Duijvesteijn wil niet aangeven wat die zorgen zijn.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen